GSM Forum voor Nederland en België

GSM Toestellen => Samsung => Topic gestart door: khalsa op 2 Maart 2012, 18:53:19Titel: Samsung galaxy s2 overkopen!
Bericht door: khalsa op 2 Maart 2012, 18:53:19
Beste,

Ik ben van plan om van een kennis van mijn vriend de galaxy s2 over te kopen.
Hij heeft een aankoopbewijs, en ook 1j garantie van het toestel.

Is het veilig om een 2de hands Galaxy s2 te kopen?
En kan hij geblokkeerd geraken als ik hem ga gebruiken?

Alvast bedankt.


Titel: Re:Samsung galaxy s2 overkopen!
Bericht door: gamerke op 17 April 2012, 23:34:42
hiermee kan je alleen maar geluk in hebben in de zin van: het gaat, het gaat niet of het gaat maar na enkele dagen merk ik toch wel problemen. de gsm komt van een kennis van een vriend zeg je. hoe ging hij ermee om? heeft hij er problemen mee gehad? je kan altijd vragen het toestel te testen. je kan ook altijd eens vragen of je het een tijdje (enkele dagen of zo) eens mag gebruiken en testen. het is niet omdat het van de eerste keer goed werkt dat het blijft werken. als je alles moet gaan proberen ben je wel enige tijd zoet. je zegt dat het 1 jaar garantie heeft. standaard zou het normaal 2 jaar moeten zijn. je kan ook steeds checken of zijn gegevens wel kloppen.

je bent bang dat het toestel niet gaat blokkeren. normaal mag dit niet. vraag hij of hij simlockvrij is. als hij niet simlock vrij is ga je eerst de instellingen van je huidige provider moeten gaan installeren, wat eenvoudig kan met een sms.

ik spreek namelijk uit ondervinding. heb onlangs een 2de hands gekocht waar ik uiteindelijk wel blij mee ben en goed mee kan werken. dit dan wel zonder garantiebewijs (de winkelier zou geen garantiebewijzen meer afprinten). naderhand bekeken bleek er toch ergens iets niet te kloppen.